Lågkrukker

Lågkrukker kan have utallige funktioner både til pynt og til praktisk brug. Lågkrukken kan skifte plads i  hjemmet, når der laves nye små stilleben. Det dragende ved en lågkrukke, er at den kan indeholde noget der ikke umiddelbart er synligt, altså kan der ligge noget "hemmeligt" og skattet i den.

Keramikkens historie

Keramikfremstilling er opstået uafhængigt i både Fjernøsten, Den Nære Orient og Sydamerika. Ældst er keramikken fra Jomonkulturen i Japan, hvis folk var fastboende fiskere; keramik fundet på øen Kyushu er dateret til ca. 10 500 f.Kr. Den ældste keramik fra Jomonkulturen består af simple kogekar.


Danmark

Næsten al forhistorisk dansk keramik er uglaseret, ubemalet og fremstillet uden brug af drejeskive. Leret, der findes rent i den danske natur, blev tilsat et magringsmiddel, ofte brændt knust granit, for at øge godsets modstandsdygtighed over for temperaturchok


Islamisk keramik

Inden for den islamiske kunst er keramikken den gren, der har vundet størst udbredelse og er righoldigst bevaret. Langt den overvejende del er fremstillet af brændt ler eller fritte, et hårdere materiale, der vandt indpas fra 1100-t. Det er dekorationerne, der giver den islamiske kunstkeramik sin rigdom og variation. islamisk keramik.


Keramik - raku - Vejle - unika - studio


Læs mere om keramik her: http://denstoredanske.dk/It,_teknik_og_naturvidenskab/Kemi/Keramisk_industri-_Glas,_m%C3%B8rtel,_gips_mv./keramik